Dus je gaat je huis renoveren en je denkt na over vloerverwarming? Dat is een slimme gedachte! Vloerverwarming is super comfortabel en het kan je energiekosten besparen. Maar tijdens een renovatie kan het wat lastiger zijn dan bij een nieuwbouw.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

  • Gelijkmatig warme vloer⁚ Geen koude voeten meer! De hele vloer wordt warm, niet alleen de lucht.
  • Energiezuinig⁚ Vloerverwarming verwarmt je huis efficiënter, dus je bespaart op je energiekosten.
  • Mooie vloer⁚ Je hebt meer keuze voor je vloerbedekking, want je hebt geen radiatoren meer.

Wat is de uitdaging bij een renovatie?

Het probleem is dat je bestaande vloer er al ligt. Bij nieuwbouw wordt de vloerverwarming direct in de vloer gelegd, maar bij een renovatie moet je er rekening mee houden dat de vloer hoger wordt. Daarvoor heb je meer ruimte nodig, wat soms moeilijk is.

Wat zijn de oplossingen?

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor vloerverwarming tijdens een renovatie⁚

  • Droog systeem⁚ Dit systeem wordt op de bestaande vloer gelegd. Het is dunner dan een traditioneel systeem, dus je hebt minder ruimte nodig.
  • Infrarood verwarming⁚ Dit systeem werkt met infrarood straling, dus het verwarmt de vloer en de voorwerpen in de kamer. Het is heel dun en kan op de bestaande vloer worden gelegd.
  • Vloerverwarming zonder dekvloer⁚ Dit systeem wordt direct op de isolatie gelegd, zonder een extra laag beton. Het is perfect voor renovatieprojecten met beperkte opbouwhoogte.

Wat kost het?

De kosten van vloerverwarming tijdens een renovatie zijn afhankelijk van het type systeem, de oppervlakte van je vloer en de complexiteit van de installatie. Je kunt denken aan een prijs tussen €30 en €60 per vierkante meter, exclusief BTW.

Conclusie

Vloerverwarming tijdens een renovatie is zeker mogelijk! Je hebt verschillende opties, dus praat met een specialist om te bepalen welk systeem het beste bij jouw situatie past.

Getagd: #Vloerverwarming #Renovatie #Vloer

Soortgelijke materialen: